Csavaros fagylalt és gömbös fagylalt készítéséhez egyaránt alkalmas fagylaltalapanyag.
Az előírás szerint elkészített feketeribizli ízű fagylalt kellemesen édes, krémes állagú.
TUTTI Feketeribizli fagylaltpor elkészítése:
A csomag tartalmát 4 liter hideg ivóvízzel jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük, majd kifagyasztjuk. Fagylaltozóknak, cukrászipari üzemeknek, gasztronómiai felhasználóknak szánt alapanyag. Darabos, vagy gyümölcs aszalványt tartalmazó fagylaltporokat elsősorban hagyományos fagyasztógépekhez ajánljuk. Lágy ("csavaros") fagylaltgépeknél az alaplé leszűrése ajánlott.
A TUTTI Feketeribizli fagylaltpor csomagolásán szereplő összetevők:
cukor, maltodextrin, habosító por növényi zsírral (teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, SOVÁNY TEJPOR, emulgeálószerek: E471, E472a; glükózszirup, cukor, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340), SOVÁNY TEJPOR, ÍRÓPOR, színezékek (E162, E153), étkezési sav (E330), sűrítőanyagok (E412, E410, E466, E407), dextróz, aroma.
Allergén információ (csomagoláson feltüntetett): Glutént, rákféléket, tojást, halat, szóját, dióféléket, zellert, szulfitot és puhatestűeket felhasználó üzemben készült.
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 2,04 kg/csomag
Származási ország: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.
Ez úton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a jégakkuval működő háztartási fagylaltgépek nem biztosítják kellően a fagylaltelegy mozgatását, valamint hűtését, mint a professzionális fagylaltgépek. A házi fagylaltkészítéskor a technológia nem teszi lehetővé, hogy annyi levegő kerüljön a fagylaltba, amitől nagyon krémessé és selymessé váljon. Így nem várható el, hogy a kész fagylalt ugyanolyan minőségű, állagú legyen, mint a fagylaltozókban, cukrászdákban előállított termékek!