Csavaros és gömbös fagylalt készítéséhez egyaránt alkalmas fagylaltpor.
Az előírás szerint elkészített tutti frutti ízű fagylalt kellemesen édes, krémes állagú.
TUTTI fagylaltporból fagylalt készítés:
A csomag tartalmát 4 liter hideg ivóvízzel jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük, majd kifagyasztjuk. Fagylaltozóknak, cukrászipari üzemeknek, gasztronómiai felhasználóknak szánt alapanyag. Darabos, vagy gyümölcs aszalványt tartalmazó fagylaltporokat elsősorban hagyományos fagyasztógépekhez ajánljuk. Lágy ("csavaros") fagylaltgépeknél az alaplé leszűrése ajánlott.
A TUTTI Buble Gum (kék rágó) fagylaltpor csomagolásán szereplő összetevők:
cukor, maltodextrin, habosító por növényi zsírral (teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, SOVÁNY TEJPOR, emulgeálószerek: E471, E472a; glükózszirup, cukor, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340), SOVÁNY TEJPOR, ÍRÓPOR, étkezési sav (E330), sűrítőanyagok (E412, E410, E466, E407), aroma, dextróz, színezék (E132).
Allergén információ (csomagoláson feltüntetett): Glutént, rákféléket, tojást, halat, szóját, dióféléket, zellert, szulfitot és puhatestűeket felhasználó üzemben készült.
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 2,04 kg/csomag
Származási ország: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.