Az előírás szerint elkészített fagylalt kellemesen édes, csokoládé ízű, krémes állagú.
TUTTI Vanília fagyiporból vanília fagylalt készítése:
200 ml hideg tejjel elkeverjük a fagyiport egy magas falú edényben. A kézi robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük a krémállag eléréséig legalább 3 percig. A kikevert fagylaltot poharakba, vagy tálkába töltjük és a hűtőszekrény fagyasztójába minimum 2 -2,5 óráig hűlni hagyjuk.
A termék csomagolásán szereplő összetevők:
cukor, dextróz, sovány tejpor, habosító topping por növényi zsírral (glükózszirup, teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav-észterei; tejfehérje, stabilizátor: kálium-foszfátok), sűrítőanyagok (guargumi, karragén), aroma, színezékek (kurkumin, szulfitos-ammóniás karamell).
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 80 g/csomag
Származási ország: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.
Allergén információ: Glutént, rákféléket, tojást, halat, szóját, dióféléket, zellert és szulfitot feldolgozó üzemben készült.
A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat.
Ez úton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a jégakkuval működő háztartási fagylaltgépek nem biztosítják kellően a fagylaltelegy mozgatását, valamint hűtését, mint a professzionális fagylaltgépek. A házi fagylaltkészítéskor a technológia nem teszi lehetővé, hogy annyi levegő kerüljön a fagylaltba, amitől nagyon krémessé és selymessé váljon. Így nem várható el, hogy a kész fagylalt ugyanolyan minőségű, állagú legyen, mint a fagylaltozókban, cukrászdákban előállított termékek!