Vendéglátóipari célra lágyfagylalt és gombócos fagylalt készítéséhez egyaránt alkalmas fagylaltalapanyag.
Az előírás szerint elkészített fagylalt jellemzően citrom ízű és illatú.
Hogyan készíts citrom ízű fagylaltot TUTTI gyümölcs fagylaltporból:
A csomag tartalmát 4 liter hideg ivóvízzel jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük, majd kifagyasztjuk. Fagylaltozóknak, cukrászipari üzemeknek, gasztronómiai felhasználóknak szánt alapanyag. Darabos, vagy gyümölcs aszalványt tartalmazó fagylaltporokat elsősorban hagyományos fagyasztógépekhez ajánljuk. Lágy ("csavaros") fagylaltgépeknél az alaplé leszűrése ajánlott.
A TUTTI Citrom fagylaltpor csomagolásán szereplő összetevők:
cukor, dextróz, habosító por növényi zsírral (teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, SOVÁNY TEJPOR, emulgeálószerek: E471, E472a; glükózszirup, cukor, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340), sovány TEJPOR, ÍRÓPOR, étkezési sav (E330), sűrítőanyagok (E412, E410, E466, E407), citrompor (maltodextrin, citrom koncentrátum), aroma.
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 2,04 kg/csomag
Származási ország: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.