Vendéglátóipari célra valamint lágy fagylalt és hagyományos gépekhez egyaránt alkalmas termék.
Az előírás szerint elkészített fagylalt jellemzően citrom ízű és illatú.
TUTTI fagylaltporból fagylalt készítés:
A csomag tartalmát 4 liter hideg ivóvízzel jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük, majd kifagyasztjuk. Fagylaltozóknak, cukrászipari üzemeknek, gasztronómiai felhasználóknak szánt alapanyag. Darabos, vagy gyümölcs aszalványt tartalmazó fagylaltporokat elsősorban hagyományos fagyasztógépekhez ajánljuk. Lágy ("csavaros") fagylaltgépeknél az alaplé leszűrése ajánlott.
A TUTTI Citrom fagylaltpor csomagolásán szereplő összetevők:
cukor, dextróz, habosító por növényi zsírral (teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, SOVÁNY TEJPOR, emulgeálószerek: E471, E472a; glükózszirup, cukor, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340), sovány TEJPOR, ÍRÓPOR, étkezési sav (E330), sűrítőanyagok (E412, E410, E466, E407), citrompor (maltodextrin, citrom koncentrátum), aroma.
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 2,04 kg/csomag
Származási ország: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.
Ez úton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a jégakkuval működő háztartási fagylaltgépek nem biztosítják kellően a fagylaltelegy mozgatását, valamint hűtését, mint a professzionális fagylaltgépek. A házi fagylaltkészítéskor a technológia nem teszi lehetővé, hogy annyi levegő kerüljön a fagylaltba, amitől nagyon krémessé és selymessé váljon. Így nem várható el, hogy a kész fagylalt ugyanolyan minőségű, állagú legyen, mint a fagylaltozókban, cukrászdákban előállított termékek!