Vendéglátóipari célra készített csavaros fagylalt és gombócos fagylalt készítéséhez egyaránt alkalmas termék.
Az előírás szerint elkészített áfonya ízű fagylalt kellemesen édes, krémes állagú.
Hogyan készíts el a TUTTI Marcipán fagylaltport:
A csomag tartalmát 4 liter hideg ivóvízzel jól elkeverjük, 20 percig pihentetjük, majd kifagyasztjuk. Fagylaltozóknak, cukrászipari üzemeknek, gasztronómiai felhasználóknak szánt alapanyag. Darabos, vagy gyümölcs aszalványt tartalmazó fagylaltporokat elsősorban hagyományos fagyasztógépekhez ajánljuk. Lágy ("csavaros") fagylaltgépeknél az alaplé leszűrése ajánlott.
A termék csomagolásán szereplő összetevők:
ZSÍROS TEJPOR, cukor, tejsavópor, sűrítőanyagok (E401, E466, E410, E412, E415, E407), dextróz, étkezési sav (E330), aromák, citrusrost, emulgeálószer (E471), égetett cukor.
Csomag tárolása: Tiszta száraz, hűvös helyiségben tárolandó. Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a címkén feltüntetett időpontig.
Nettó tömeg: 2 kg/csomag
Származási ország: Magyarország
Ez úton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a jégakkuval működő háztartási fagylaltgépek nem biztosítják kellően a fagylaltelegy mozgatását, valamint hűtését, mint a professzionális fagylaltgépek. A házi fagylaltkészítéskor a technológia nem teszi lehetővé, hogy annyi levegő kerüljön a fagylaltba, amitől nagyon krémessé és selymessé váljon. Így nem várható el, hogy a kész fagylalt ugyanolyan minőségű, állagú legyen, mint a fagylaltozókban, cukrászdákban előállított termékek!