m-GEL Gönci kajszibarack gyümölcsvelő készítmény
fagylaltkészítéshez és cukrászipari felhasználásra.
Az m-GEL gyümölcsvelő készítményei magas gyümölcstartalomnak köszönhetően a valódi gyümölcs ízét nyújtják, és garantálják a valódi gyümölcsfagylalt élményét. A cukor összetétele biztosítja, hogy a fagylalt ne kristályosodjon ki, így a textúrája mindenkor krémes és sima marad.
Cukor összetétele biztosítja a kellemes, telt ízt, a nem kikristályosodó fagylaltot.
Válassza gyümölcsvelő készítményeinket, ha szeretne igazi, természetes ízekkel és minőségi összetevőkkel készült fagylaltot enni. Nálunk garantáltan megtalálja a kedvenc ízét, és könnyedén elkészítheti bármikor saját gyümölcsfagylaltját.
Felhasználási javaslat:- 2 liter m-GE L gyümölcsvelő készítményhez 2 liter ivóvizet, 150 g Cream natural fruit gyümölcsfagylaltkötőt, valamit az igény szerinti (krémes) állag eléréséhez 20 g Emul-Co emulgeáló (habosító) pasztát adhatunk hozzá.
Használat előtt felrázandó!
Tárolás: száraz hűvös helyen 23°C felett. Felbontás után 10°C alatt 10 napig tárolható.
Kiszerelés: 6 kg/cs
Származási hely: Magyarország
Recept ajánló:
Gyümölcs pálinka fagylalt recept (kajszibarack)
Hozzávalók:
• m-GEL Gönci kajszibarack gyümölcsvelő készítmény 2 kg
• víz 2 l
•m-GEL Cream natural fruit gyümölcsfagylaltkötő 150 g
• pálinka 150-200 g
• m-GEL Fiberem-GEL 150 g
2024 Díjnyertes Gönci kajszi fagylaltrecept
Hozzávalók:
Gönci kajszibarack gyümölcsvelő készítmény 2 kg
víz - 2 l
Cream natural fruit - 150 g
Emul-co - 20 g
Variegálás
Eszterházy variegató
Szórás:
Durvára tört többféle dióval
Kézműves elkészítés:
Sárgabarack velő (püré) natúr - 1,5 kg
ásványvíz vagy tisztított víz - 1,3 l
cukor - 800 g
invert cukor szirup - 80 g
élelmi rost (cikória) - 100 g
méz - 40 g
Caralbinder (neutro) 5-7 g / liter - 15-20 g
85°C-ra felfőzzük
-----------------
friss vagy fagyasztott sárgabarack visszahűléskor bele turmixolva (nem kell teljesen pépesíteni) - 160 g
Dió variegato 1000 g-ra:
200 g víz
155 g cukor
3 g LM-104 pektin
240 g glukóz- 70 szirup (70 brix)
85°C-ra felfőzni
-------------------------------------------
darált dió - 180 g
pörkölt darált dió - 180 g
fehércsokoládé pasztilla Goodwill - 40 g
m-GEL citromolaj - 0,1 g
m-GEL narancsolaj - 0,1 g
égetett karamell (koller) - 1.5 g
fahéj - 0.12 g
só - 0.3 g
Szórás:
pörkölt dió - 100 g
pörkölt kesudió - 100 g
pörkölt pekándió - 100 g
Durvára kutterolva, rétegenként a fagylalt közé szórva.