Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
termékek

Év Fagylaltja Verseny 2021.

Év Fagylaltja Verseny 2021.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon megszervezte az "Év Fagylaltja Versenyt". A két (I.-II.) kézműves kategóriában 63 fagylalt versenygett, amik közzül válaszották ki a 3-3 legjobbat, emellett  egy másik kategóriában (C.) az alapanyaggyártó és forgalmazók 17 fagylalttal csaptak össze egymással. 

Az Év Fagylaltja Verseny 2021 évi díjazott fagylaltok helyezései:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Bíborka – Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba)

„II.” „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Aranyérem: Rozmaringos-málnás étcsokoládé – Nagy László (Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár)

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Aranyérem: Fehérkávé sós karamellel – Kádár Ferenc (m-GEL Hungary Kft.)

 

Az Év fagylaltja verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. A versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek. A versenyfagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.  Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában (II.) is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

 

Döntőbe jutott fagylaltok az I. kategóriában:

• Édes tejföl cumberland mártással - Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)

• Arany mangó - Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

• Mangó & citromnád - Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)

• Piccolo re - Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó, Nagykanizsa)

• Szédítő dió - Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök)

• Birsalmasajt - Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes)

• Bíborka - Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba)

• Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal - Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

• Sikkes Citromligetes pisztárciával - Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto, Nagykőrös)

• Tök jó - Baumann Erzsébet (Nándori Cukrászda, Budapest)

• Karamellás sajttorta - Eszenyi Ferenc (Centrum Fagylaltozó, Balmazújváros)

• Sáfrányos vanília szeder-birs csatnival - Eszenyi Ferenc (Centrum Fagylaltozó, Balmazújváros)

 Döntős fagylaltok a II. (erdő-mező ízei) kategóriában:

• Mezei kakukkfütty - Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)

• Berényi gesztenye - Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)

• Rozmaringos-málnás étcsokoládé - Nagy László (Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár)

• Sós mandula mézes áfonyával - Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes

• Szelíd kender vad szederrel - Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

• Nagyerdő kincse - Ladányi László (Ladányi Cukrászda, Szeghalom)

• Diós juhar gesztenye - Eszenyi Ferenc (Centrum Fagylaltozó, Balmazújváros)

• Festői feketegyöngy mezők - Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó)

 


Az Év Fagylaltja Verseny 2021 évi díjazott fagylaltok helyezései:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

  • Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Bíborka – Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba)

  • Ezüstérem: Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

  • Bronzérem: Édes tejföl Cumberland mártással – Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)

„II.” „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  • Aranyérem: Rozmaringos-málnás étcsokoládé – Nagy László (Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár)

  • Ezüstérem: Szelíd kender vad szederrel – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

  • Bronzérem: Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  • Aranyérem: Fehérkávé sós karamellel – Kádár Ferenc (m-GEL Hungary Kft.)

  • Ezüstérem: Caffé Corretto con Pistacchio – Szendrei Attila (PreGel Magyarország Kft.)

  • Bronzérem: Álom luxuskivitelben – Nagy László (Békás Kft.)

 

Különdíjak

  • Közönségdíj: Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

  • Szakmai szervezetek különdíja: Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)

  • IKON borászat különdíja: Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

 

Forrás:

https://funzine.hu/2021/07/06/gasztro/az-ev-fagylaltja-2021-ime-magyarorszag-idei-legjobb-kezmuves-fagylaltjai-fagylaltozoi/

Magyar Cukrász Ipartestület facebook oldala

Tartalomhoz tartozó címkék: Év fagylaltja